Suppebonanza med stavmikser!

Hva skal vi ha til middag? Det evige spørsmålet.

Spørsmålet du mest sannsynlig stiller deg selv hver eneste uke, kanskje til og med nesten hver dag?

Vel, jeg vil gjerne slå et slag for suppen. Vi er i den kaldeste årstiden, dagene er lange og mørke og med kulden utenfor døra er det lite fristende å gå i butikken å jakte på middagsmat. Men visste du at du mest sannsynlig har både en, to og tre middager liggende i kjøleskapet?

En suppe er ofte enklere å lage fra bunnen av enn det man kanskje tror, man må bare bruke kreativiteten, så ser man at resultatene blir endeløse.

Du vet den gulrotposen som er halvfull og ligger nederst i grønnsaksskuffen? Ta den frem. Finn frem litt løk, en purrekvist, kanskje du har noen poteter liggende med skrukkete skall og begynnende groer? Skrell, kutt opp og kok alt i en stor kjele med vann så er du langt på vei allerede.

For å gjøre livet litt enklere for meg selv har jeg alltid en buljongterning eller to liggende i skapet, både hønsebuljong og grønnsaksbuljong er milde på smak og passer med det meste.

Når supper er kokt opp, tar du frem stavmikseren, putter den rett oppi gryta og blender alt til konsistensen du ønsker. Har du en fløteskvett liggende gir dette en god og rund smak som binder hele suppen sammen. Krydre med litt salt og pepper, kanskje litt chili hvis du foretrekker mer smak og vipps, middagen er ferdig.

Er du ikke helt i det kreative hjørnet? Frukt.no gir deg 4 supper du kan lage allerede i kveld:

https://www.frukt.no/oppskrifter/supper/gulrot–og-persillerotsuppe/

https://www.frukt.no/oppskrifter/supper/gronnsaksuppe-med-figurer/

https://www.frukt.no/oppskrifter/supper/spicy-gronnsaksuppe/

https://www.frukt.no/oppskrifter/supper/laksesuppe-med-rotgronnsaker/

Husk at du også kan tilsette kjøtt eller fisk som du har liggende i nesten alle typer supper, en suppe er et perfekt utgangspunkt for å snike mer grønnsaker og fisk inn i små barnekropper.

Tekst: Karuna Fagerstrøm på oppdrag fra Electrolux Professional AS.
Foto: Frukt.no.

Suppebonanza med stavmikser! 2019-02-12T09:59:30+00:00 Electrolux Professional

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss.