Bak scenen i Luxembourg!

Reisebrev sett fra en sponsors øyne. Vi var med i VM i Kokkekunst i Luxembourg.

Spente før avreise

Mandag morgen møtte vi gruppen med NKL sponsorer og supportere på Gardermoen for avreise til Culinary World Cup 2018, VM for Landslag i Luxembourg. Flyturen gikk via Munchen frem til Luxembourg. Det var god stemning i gruppen fordi på lørdag hadde Landslagene i senior og junior allerede tatt gull i varmmat (seniorer) og gull i spiselig buffet (juniorer). Fra flyplassen bar det så rett av sted til messen for å spise varmmat junior. Det smakte fortreffelig med hoved råvarer av: torsk til forrett, lammemørbrad til hovedrett og eple til dessert. Som bildene viser, med matchende garnityr og smaker som bare smelter i munnen med et velbehag! Dette var et utrolig godt måltid. Det var topp stemning i laget, støtteapparatet og blant supportere rundt om det norske kjøkkenet. Prestasjonen ble senere belønnet med nok et gull.

Konkurranse- og messedag

Tirsdagen ble brukt på messen for en besiktigelse av det Norske seniorlandslagets kalde buffet. Her ble det presentert 30-35 forskjellige anretninger i ulike kategorier. Hele teamet (12 pers) har jobbet med dette i 2 døgn og det som ble levert hadde en utrolig høy kvalitet. Bilder gjengir ikke alle detaljer men det var «berre lekkert» å beskue. Nok et gull til «moderlandet» ble innkassert!

At det norske laget fikk 4 gull, 2 senior og 2 junior i konkurransen, er fordi den enkelte konkurransen bedømmes etter følgende poengskala. Poengsum over 90 = gull, over 80 = sølv og over 70 = bronse. På torsdag vil det laget med sammenlagt høyest poengsum bli Verdensmester og sammenlagt vinner 2018.

Vi var også innom konkurransen for Community Catering, mesterskapet for personalrestauranter. Norge har et nyetablert landslag som skal delta på den neste store konkurransen som går i Stuttgart, februar 2020. Det er en helt annen konkurranseform, maten skal fortsatt smake utsøkt, men med elementer i seg som økonomi, råvaresvinn, vegetar, varmmat, suppe, salater mm. Electrolux kommer til å jobbe tett på dette nyetablerte laget, for å legge forholdene godt til rette fra starten av.

Sponsoraften på Chateau Urspelt på kvelden ble en hyggelig og ny smakfull opplevelse. Viktig med mingling og relasjonsbygging på et slikt treff, noe vi er særdeles dyktige på. Bussturen tilbake reflekterte en litt sliten gruppe som ankom hotellet ved 01.00 tiden.

Hviledag og litt sightseeing

Onsdag var en dag uten noen norsk konkurranse.

Vi brukte derfor litt tid på å utforske hva byens sentrum hadde å by på. Det var gamlebyområde som hadde mest «charme» og hygge. Her var det julemarkeder, trange hyggelige gater, fine shoppingmuligheter og gode restauranter.  Luxembourg by består ellers stort sett av kontorbygg for business og finansinstitusjoner.

Norsk aften

Den norske aften på Chateau Urspelt ble en meget hyggelig avslutning på oppholdet. Vi fikk her anledning til å hylle begge landslagene og deres støtteapparat for den formidable jobben de har lagt ned de siste 2 årene! Det var heller ingen tvil om at utøverne satte pris på vår deltagelse på dette arrangementet. De fikk møte sponsorer, foreldre, kjærester og andre støttespillere.

Rollemodeller og god lagmoral

Vi kan konstatere at det gjennom et godt treningsarbeid de siste to årene har blitt skapt et lag med stor L. Veldig hyggelig og observere at de eldre er gode rollemodeller for de unge og vi ser med det lyst på fremtiden for Det Norske kokkelandslaget!

Vi gratulerer begge de norske landslagene med kjempebra gjennomført konkurranse. 4 gull i konkurransene som ga bronsemedalje til hvert av lagene sammenlagt!

Vi takker @NKL ved daglig leder Espen Wasenius for en velorganisert reise, styret for en aktiv deltagelse og det øvrige reisefølget for en hyggelig opplevelse.

Hilsen

Henning og Knut

Bak scenen i Luxembourg! 2018-12-17T14:46:00+00:00 Electrolux Professional

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss.